Villanybojler szerelő Budapest

Villanybojler szerelő Budapest

Hogyan védjük meg villanybojlerünk a vízkőtől?

2023. április 01. - Bojler szerelő

Hogyan védjük meg villanybojlerünk a vízkőtől?

A vízkőképződés elkerülése érdekében a villanybojlert rendszeresen kell karbantartani és tisztítani. Néhány hasznos tipp a vízkő elleni védekezéshez:

Mi az a vízkő?

A vízkő (más néven kalcium-karbonát, mészlerakódás vagy mészkőlerakódás) kemény, fehér színű, kristályos ásványi anyag, amely a vízben található kalcium- és magnézium-karbonátok kicsapódása révén keletkezik. A vízkő főként kemény vízben képződik, amely nagy mennyiségben tartalmaz kalcium és magnézium ionokat. A vízkő lerakódása jellemzően a vízforralókban, villanybojlerekben, csaptelepekben, zuhanyfejekben és egyéb vízfolyásokban fordul elő, amelyek gyakran érintkeznek kemény vízzel. A vízkő eltávolítása nehéz lehet, és ha nem tisztítják rendszeresen, akkor akár károsíthatja is a berendezéseket és csöveket, illetve csökkentheti azok hatékonyságát.

-Használjon vízlágyítót: A vízlágyítók csökkentik a vízben található kemény ásványi anyagok mennyiségét, ami csökkenti a vízkőképződést.
Vízlágyító készülékeket vásárolhat vagy bérelhet, de először ellenőrizze a helyi vízminőséget, hogy szükség van-e rá.

-Tisztítsa rendszeresen a villanybojlert: A rendszeres tisztítás és karbantartás segíthet a vízkőképződés megelőzésében. A karbantartás során eltávolítjuk a vízkövet és ellenőrizzük a bojler helyes működését és állapotát. Hívjon most vagy mentse el számunk későbbre, hogy rögtön tudja kihez kell fordulnia ha segítségre van szüksége villanybojlerével kapcsolatban.

-Használjon mágneses vízkezelőt: A mágneses vízkezelők a vízben található ásványi anyagokat átalakítják, ami megakadályozza a vízkőképződést.

-Tartsa a víz hőmérsékletét alacsonyabb szinten: A magas hőmérsékletű víz növeli a vízkőképződés esélyét, ezért ajánlott a víz hőmérsékletét alacsonyabb szinten tartani.

-Vizsgálja meg a víz minőségét: Ha a víz kemény, akkor nagyobb a vízkőképződés esélye. Ha kétségei vannak a víz minőségével kapcsolatban, forduljon a helyi vízszolgáltatóhoz, vagy kérje szakember segítségét.

-Külső fűtőszállal rendelkező villanybojlerrel könnyen csökkenthetjük a keletkező vízkő mennyiségét. Igaz ezek a bojlerek általában drágábbak de hatékonyságuk lassabban romlik, így takarékosabbak.

Ezekkel az egyszerű lépésekkel megóvhatja villanybojlerét a vízkőtől és hosszabb élettartamot biztosíthat számára.

www.bojler.hu csapata profi segítséget nyújt és garanciát vállal munkáira így biztos lehet benne, hogy készüléke megfelelő szakmai kezek közé kerül villanybojler karbantartás vagy új villanybojler beépítése során.

A bejegyzés trackback címe:

https://bojlerszerelo.blog.hu/api/trackback/id/tr9518091460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása